Menu Zavřeno

Lívance k MDŽ

Během distanční výuky zapojujte děti do běžných domácích činností jako úklid a vaření, radí Ministerstvo školství. Co tak spojit příjemné s užitečným a nechat si od dětí připravit snídani do postele? A protože k vaření patří úklid, tak i s následným úklidem. Co na to říkáte, tatínci a předškoláci? Nezaslouží si vaše maminka malé překvapení k MDŽ?

Co budeme potřebovat?

250 ml ovesného mléka (lze i kravského),
100 g ovesných vloček,
2 vejce,
špetka soli.
1 lžičku třtinového cukru,
1/4 lžičky mleté skořice.

Postup:

Vejce rozšleháme a smícháme s mlékem, vločkami, cukrem a solí, chvilku necháme odstát, aby vločky nabobtnaly. Na pánvi na oleji s pomocí dospěláka usmažíme malé lívance. Na talíři zdobíme ovocem, marmeládou nebo posypeme ještě horké skořicí a cukrem. Naservírujeme na tác, přidáme hrnek čaje nebo sklenku džusu, kytičku a doneseme opatrně mamince do postele.

Pokud jsme ostřílení kuchaři, můžeme mamince připravit o něco složitější, ale také zdravější lívance bez cukru a mouky.

Co budeme potřebovat?

1 banán,,
3 vejce,
12 lžic ovesných vloček,
3 lžičky mleté skořice,
vodu podle potřeby.

Vejce rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s banánem a skořicí. Přidáme ovesné vločky a necháme asi 10 minut nasáknout. Poté znovu rozmixujeme. Směs bude hustší, podle potřeby ji zředíme trošku vodou nebo ovesným mlékem. Těsto musí být hustší než na palačinky, děláme lívance. Pečeme pomalu na teflonové pánvi s pár kapkami kokosového oleje a podáváme s marmeládou nebo povidlím.

Krásný den všem.