Menu Zavřeno

Rychlopizza, aneb pečeme s Blankou

A jak jinak než ze zbytků? Kdo z nás by si nedal pizzu?  A navíc i takovou dobrou, zdravou a s láskou dělanou? Až bude máma bezradně stát před ledničkou a ptát se: “Děti moje nejhodnější, copak asi dnes uděláme k jídlu?”, vzpomeňte si na naši rychlopizzu. Nám příprava nezabrala ani půl hodiny a už se peklo v troubě.

Co budete potřebovat?

  • plech a papír na pečení
  • listové těsto,
  • rajský protlak,
  • a pak co najdete v ledničce. U nás to byla mozzarella, rajčata, paprika zelená a oranžová, kukuřice, brokolice a červená cibule.

Postup:

Zapněte troubu na 180 stupňů. Rozválené těsto dejte na pečící papír a rovnou i na plech. Nakrájejte si každou zeleninu zvlášť. My použili naše super hrníčky a byla to veselá zábava. Uvařte rajčatovou omáčku, nebo z nouze použijte rajský protlak. Rozetřete jej na těsto jako základ a hurá naskládat tu nádhernou duhu. Hotovo? Tak paráda a hop do trouby.
Necháme vše krásně péct takových 30-40 minut a mezitím samozřejmě pomůžeme mamince poklidit v kuchyni! Uuuuž to voní, uuuuž máme hlad!! Skvělá práce a DOBROU CHUŤ.